Dakisolatie buitenzijde voor een comfortabel huis

Ruim 30 jaar ervaring

Wij werken al ruim 30 jaar aan platte en pannen daken.

Snel op locatie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte!

Spoed hulp bij daklekkage

Last van daklekkage? Wij zijn altijd snel bij u op locatie!

Tot wel 10 jaar garantie

U krijgt op al onze werkzaamheden standaard 10 jaar garantie.

Welke isolatie past er op mijn platte dak?

Eerst moeten we naar de dakconstructie kijken. Er zijn drie basismethoden die bepalen welke isolatie bij uw dak past.
  1. Welke vorm er nodig is, hangt af van de structuur van uw huidige dak.
  2. Wat de beschikbare ruimte op uw platte dak is.
  3. Welk budget u hiervoor heeft.
De huidige constructie van uw platte dak en van de isolatie is daarom erg van belang. Het kan gaan om een koud plat dak, een warm plat dak of een omgekeerd dak.

Warm platdakisolatie

Hierbij zit de isolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie. Als de isolatie aan de buitenkant zit, noemen we dit een warm dak. De isolatie “beschermt” het platte dak en houdt deze warm. In praktijk betekent het dat de isolatie tussen de dragende structuur en uw dakbedekking ligt. De dakbedekking wordt dan dus boven op de isolatie geplaatst.

Omgekeerd dak

In het geval van een omgekeerd dak, wordt de isolatie over de onderlaag gebracht van de dakbedekking. Dit wordt in praktijk toegepast wanneer de onderlaag nog goed is en blijft liggen. Hiermee wordt er een extra laag over de bestaande dakbedekking gelegd.

Hoe isoleert Dakleer Specialist Holland B.V. uw platte dak?

Wilt u uw platte dak isoleren? Dakbedekkingen van bitumen worden veel toegepast op platte daken vanwege de lange levensduur, relatief lage onderhoudskosten en de goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het twee bitumen die hiervoor gebruikt worden zijn APP (Atactisch Poly Propyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). Er zit echter weinig kwaliteitsverschil in deze twee op zichzelf. De kwaliteit komt juist voort uit de productie van het materiaal en eventueel de juiste leverancier die hierbij hoort.  Bij toepassing ontstaat er een waterdichte dikke afdichting die voor een lange termijn mee kan gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat deze niet gelijmd worden, maar in elkaar versmolten/gebrand worden. Door de lange levensduur is dit uitermate geschikt om uw platte dak mee te laten isoleren. Heeft u vragen over wat deze isolatie vorm voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Dakleer Specialist Holland B.V..

Dakdekker Spoed​

Wat adviseert Dakleer Specialist Holland B.V. over welke dakisolatie keuze u moet maken?

Als er isolatie onder een plat dak moet worden aangebracht, of als er al meerdere lagen bitumen tussen elkaar liggen, vervang dan de gehele bitumendakbedekking. Indien de bestaande dakbedekking nog in goede staat is, kunt u ervoor kiezen om druk vaste en waterdichte isolatiepanelen op de dakbedekking te plaatsen.

Dit kan u veel besparen. De bestaande dakbedekking hoeft immers niet te worden verwijderd. Of dit de verstandigste keuze is, kunnen we u vertellen wanneer we uw dak inspecteren. Tijdens een uitgebreide dakinspectie geven wij eerlijk en gedegen advies en voorzien wij u kosteloos van.

Wist u dat..

U compleet GRATIS een dakinspectie kunt aanvragen?

Tomas Bewerkt

Tomas van DSH komt graag bij u langs voor een gratis dakinspectie

Waarmee kunnen wij u helpen?