Dakonderhoud

Ruim 30 jaar ervaring

Wij werken al ruim 30 jaar aan platte en pannen daken.

Snel op locatie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte!

Spoed hulp bij daklekkage

Last van daklekkage? Wij zijn altijd snel bij u op locatie!

Tot wel 10 jaar garantie

U krijgt op al onze werkzaamheden standaard 10 jaar garantie.

Dakdekker Houten​

Wanneer moet u dakonderhoud laten uitvoeren?

U dient dakonderhoud uit (te laten) voeren bij het aantreffen van bijvoorbeeld scheurtjes in de dakbedekking. Bij slijtage of (kleine) beschadigingen wordt uw woning niet meer goed beschermt door het dak. Bij het goed onderhouden van uw dak, voorkomt u deze beschadigingen of grijpt u tijdig in. Dit kan tenslotte oplopen tot veel grotere problemen. Het is daarom verstandig om uw dak in ieder geval jaarlijks te laten controleren op gebreken door een expert als het dak al wat ouder aan het worden is.

Alle soorten dakbedekking zijn tenslotte na verloop van tijd aan slijtage onderhevig. Een bitumen dak gaat vaak tussen 20 en 40 jaar mee en heeft dus een ruime levensduur. Heeft u bijvoorbeeld betonnen dakpannen, deze kunnen gemiddeld 30 jaar mee. Bij keramische pannen ligt de levensduur het hoogst, deze gaan tussen de 50 en 100 jaar mee. Versleten dakbedekking of kapotte dakpannen houden het dak niet meer water- en winddicht.

Waarom dient uw dak (preventief) te laten onderhouden?

Regelmatig dakonderhoud is noodzakelijk om het dak in goede staat te blijven houden. Na het onderhoud ziet het dak er namelijk weer uit als nieuw en zal weer optimaal in staat zijn om uw huis te beschermen.  De grootste voordelen van (tijdig) dakonderhoud uit te laten voeren, zijn:
 • U voorkomt hogere kosten voor reparaties;
 • U voorkomt dure dakrenovaties;
 • Kleine gebreken worden snel opgemerkt en direct verholpen;
 • Het dak krijgt weer een fris aanzien;
 • Het dak kan zijn maximale levensduur bereiken;
Bij een slecht onderhouden dak zijn de gevolgen heel groot en soms zelfs niet meer te overzien. Bij beschadigde dakbedekking of daken met mos groei dringt er water in het oppervlak binnen. Niet alleen ontstaan er vochtproblemen onder het dak en in huis, maar in de winter kunt u zelfs last krijgen van vorstproblemen.
Prijzen dakdekker
Dakdekker

Wat doet Dakleer Specialist Holland B.V. bij dakonderhoud?

Dakleer Specialist Holland B.V. neemt het onderhouden van uw dak serieus. Het dakoppervlak moet een APK krijgen afhankelijk van de wensen worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Dak inspecteren, hierin wordt er een dakinspectie uitgevoerd, klik hier voor meer informatie over de dakinspectie.
 • Dak reiniging, De mossen en algen die op het dak aan het groeien zijn en ander vuil worden hier dan verwijderd van het dak. Klik hier voor meer informatie over dakreiniging.
 • Kleine reparaties worden uitgevoerd. Vaak is voor een plat dak al voldoende om middels een reparatie strip kleine beschadigingen te repareren. Bij pannendaken is dit dan het vervangen van een aantal kapotte pannen.
 • Preventieve maatregelen worden genomen. Ter preventie van vuil op het dak, kan er besproken worden om het dak te laten of impregneren. Hiermee kunnen mossen, algen en ander vuil niet meer (goed) hechten aan uw dak.

Heeft uw dakbedekking de levensduur bereikt? Dan zal het steeds vaker voorkomen dat klein onderhoud niet meer voldoende is. Hiervoor is het verstandig als de gehele dakbedekking vervangen moet worden en dient uw dak vernieuwd te worden.

Waarom zou u een dakinspectie uit laten voeren?

Het is verstandig om in ieder geval elke drie tot vijf jaar een inspectie uit te laten voeren of bij het kopen van een nieuw huis. Met behulp van een dak inspectie kunt u defecten en problemen tijdig opsporen. Gevonden gebreken kunnen direct door Dakleer Specialist Holland B.V. opgelost worden. Hierdoor voorkomt u (meer) schade, ingrijpende ingrepen of vervanging/vernieuwing en staat u niet voor een grotere onkostenpost in de toekomst. Een dak inspectie bij Dakleer Specialist Holland B.V. is geheel vrijblijvend en kosteloos. U krijgt een duidelijk inzicht in de toestand van het dak en daarbij geven wij persoonlijk advies over de gebieden op uw dak die mogelijk moeten worden verbeterd.

Hoe ziet onze dakinspectie er dan uit?

Bent u van plan om uw dak te vernieuwen of wilt u zonnepanelen laten plaatsen, dan is het wel verstandig om vooraf een dakinspectie te laten uitvoeren. Hierdoor kunt u geen onverwachte kosten krijgen wanneer u bijvoorbeeld nieuwe zonnepanelen heeft laten plaatsen. Als wij langskomen voor een gratis dakinspectie kunt u het volgende verwachten:
 • Wij rekenen geen voorrijkosten
 • Wij inspecteren het dak op gebreken
 • Wij maken foto’s en video’s van de situatie
 • U ontvangt een gratis offerte om de gebreken te herstellen.
Lijkt het u ook een goed idee om uw dak te laten inspecteren? Vraag dan direct een gratis en vrijblijvende inspectie aan.

Wist u dat..

U compleet GRATIS een dakinspectie kunt aanvragen?

Tomas Bewerkt

Tomas van DSH komt graag bij u langs voor een gratis dakinspectie

Waarmee kunnen wij u helpen?